Vepřová kotleta plněná sýrem a slaninou zpět

Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti4 plátky (3cm)anglická slanina8 plátkůčervená masitá paprika4 silnější špalíčky
sýr s modrou plísní4 silnější špalíčkymáslo1 plátek (1cm)olej1 lžíce
cibule1 ksvývar100 mlsůl dle chuti
mletý pepř dle chutiodkrojky červené papriky dle chuti
vepřová kotleta bez kosti 4 plátky (3cm), anglická slanina 8 plátků, červená masitá paprika 4 silnější špalíčky, sýr s modrou plísní 4 silnější špalíčky, máslo 1 plátek (1cm), olej 1 lžíce, cibule 1 ks, vývar 100 ml, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, odkrojky červené papriky dle chuti

Příprava

Plněné masové kapsy bývají vděčné jídlo. Můžete měnit náplně a pokaždé máte jiné a pro strávníky chutné překvapení.

Plátky masa opláchneme, osušíme a do každého opatrně nařízneme hlubokou kapsu. Postupujeme opatrně, abychom maso neprořízli.

Plátky slaniny položíme vždy po dvou kusech na pracovní desku tak, aby se malinko překrývaly (viz fotopostup).

Na slaninu položíme špalíček sýra a papriky a zamotáme do roličky. Každou roličku opatrně natlačíme do masové kapsy, kterou po obou stranách lehce osolíme, opepříme a zajistíme jehlou, nebo párátky.

Ve větší pánvi na rozehřátém tuku orestujeme do sklovita cibuli. Na ni položíme naplněné plátky masa a prudce je po obou stranách opečeme.

Poté podlijeme vývarem, posypeme zbytkem drobně nakrájené papriky a pod pokličkou slabým varem dusíme 20 minut.

Podáváme s pečivem, nebo s opečeným bramborem.

2017-04-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI