Vepřová panenka na lůžku z pečených paprik zpět

Ingredience:
vepřová panenka žampiony páržlutá paprika2 ks
rozmarýn1 větvičkalistová petržel hrstkašalotka1 ks
máslo kousekpepř špetkasůl špetka
smetana trocha
vepřová panenka , žampiony pár, žlutá paprika 2 ks, rozmarýn 1 větvička, listová petržel hrstka, šalotka 1 ks, máslo kousek, pepř špetka, sůl špetka, smetana trocha

Příprava

Tento recept musí nadchnout všechny milovníky mas a pečené zeleniny.

Papriky zbavíme jadýrek a nakrájíme na větší kusy. Na olivovém oleji rychle opečeme, aby byla slupka téměř spálená, a vložíme do sáčku. Papriky se zapaří a slupka povolí. Nožem oškrábeme spařenou slupku, posypeme nadrobno nasekanou listovou petrželí a necháme chvíli v rozehřáté troubě, aby nám paprika hezky změkla.

Nakrájíme hlavičky krémových žampionů na menší kousky a orestujeme na pánvi. Jakmile nám hezky zezlatoví, přilijeme zeleninový vývar a chvíli povaříme. V závěru přilijeme trochu smetany a kostku vychlazeného másla. Dochutíme solí, pepřem a nasekaným rozmarýnem.

Panenku osolíme, opepříme a spolu se snítkem rozmarýnu grilujeme na pánvi, dokud se nám krásně nezatáhne. Odhadnout propečení u špalku z panenky není úplně snadné. Máte-li strach, aby nebyla uvnitř příliš syrová, dejte ji na 10 minut do trouby asi na 180°C.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-11-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI