Vepřová panenka ve slaninovo-cuketovém kabátku s grilovanou zeleninou a bramborovými dukátky zpět

Ingredience:
vepřová panenka250 ganglická slanina4 plátkycuketa4 plátky
větší brambory4 kszelená paprika1 ksvětší mrkev1 ks
cibule1 ksžampiony6 ksolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř špetkačerstvý tymián dle chuti
vepřová panenka 250 g, anglická slanina 4 plátky, cuketa 4 plátky, větší brambory 4 ks, zelená paprika 1 ks, větší mrkev 1 ks, cibule 1 ks, žampiony 6 ks, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř špetka, čerstvý tymián dle chuti

Příprava

Zase ta panenka… Je to lehký, ale i vydatný oběd, na kterém si pochutná celá rodina, ovšem chroničtí "dietáři" by anglickou slaninu měli nechat na talíři.

Špalíčky panenky potřeme olivovým olejem, ochutíme mořskou solí, čerstvým barevným pepřem a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Poté ji zprudka opečeme z obou stran na pánvi, aby se zatáhla, vyjmeme na talíř, přikryjeme a necháme chvíli odpočinout. Do výpeku dáme cibuli, papriku, mrkev, žampiony, orestujeme, ovoníme lístky tymiánu, přidáme do pánve odložené kousky panenky, které obalíme plátky slaniny a cukety a společně ještě chvíli opékáme. Podáváme s plátky brambor, pečenými na sucho v troubě a jogurtovo - česnekovým dipem.

2016-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI