Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku zpět

Ingredience:
vepřová plec800 gočištěná cuketa400 gpórek200 g
vývar300 mlrajčatová šťáva200 mlcibule3 ks
česnek6 stroužkůsádlo3 lžícesladká mletá paprika2 lžíce
červená paprika (nemusí být)1/2 kssůl dle chutimletý pepř dle chuti
vepřová plec 800 g, očištěná cuketa 400 g, pórek 200 g, vývar 300 ml, rajčatová šťáva 200 ml, cibule 3 ks, česnek 6 stroužků, sádlo 3 lžíce, sladká mletá paprika 2 lžíce, červená paprika (nemusí být) 1/2 ks, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti

Příprava

Letos byla bohatá úroda cuket a ještě má nějaké uskladněné. Máme je rádi všude tam, kde to jen trochu jde.

Maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a pórek nakrájíme na tenká kolečka. Část pórku odebereme na posypání hotového pokrmu.

Do papiňáku na rozehřáté sádlo dáme do zlatavé barvy osmažit cibuli. Přidáme maso a necháme ho zatáhnout. Zasypeme paprikou, přidáme česnek, rychle promícháme a zalijeme vývarem a rajčatovou šťávou. Přidáme cuketu a pórek, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.

Po ochlazení hrnec otevřeme, maso vyjmeme bokem a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Maso vrátíme nazpět, podle potřeby dochutíme a přidáme na tenké nudličky nakrájenou papriku. Necháme vařit ještě 5 minut bez pokličky a můžeme podávat.

Každou porci posypeme nakrájeným pórkem. Na přílohu se hodí pečivo, knedlíky, rýže.

2018-10-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI