Vepřové kostky, dušená zelenina na másle a brambor

zpět
Vepřové kostky, dušená zelenina na másle a brambor
Ingredience:
vepřová kýta600 ghladká mouka1 - 2 lžícemáslo dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutihrášek dle potřeby
kukuřice dle potřebybramboryy dle potřebypetrželka nebo pažitka dle chuti
vepřová kýta 600 g, hladká mouka 1 - 2 lžíce, máslo dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hrášek dle potřeby, kukuřice dle potřeby, bramboryy dle potřeby, petrželka nebo pažitka dle chuti

Příprava

U nás vítáme jaro - stejně tak jako na zahrádce, tak i doma na talíři máme rádi veselé jarní, sluníčkové barvy. Je to velmi rychlé, jednoduché a přesto tááák dobré! Přeji hezký den všem.

Vepřové kostky osolíme a opepříme. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém kostky orestujeme a poté zaprášíme moukou, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka. Poté již jen dochutíme solí a pepřem.

Mezitím co se nám dusí vepřové kostky, si připravíme zeleninu. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na něj hrášek a kukuřici, osolíme, podlijeme trochu vodou, přidáme i špetku cukru, přiklopme pokličkou a dusíme do měkka. Podáváme s uvařeným bramborem, zakápnutý máslem a posypaným petrželkou nebo pažitkou.

2017-03-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI