Vepřové kostky na kmíně, rýže zpět

Ingredience:
vepřová plec600 gvelká cibule3 kshladká mouka1 - 2 lžíce
mletý kmín dle chutivývar dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
Pečená rýže:
dlouhozrnná rýže2 hrnkyvoda4 hrnkyolej2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
vepřová plec 600 g, velká cibule 3 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, mletý kmín dle chuti, vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, dlouhozrnná rýže 2 hrnky, voda 4 hrnky, olej 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Tohle obyčejné jídlo milují naše děti a chutnalo i na TV Paprika CzSk. Kdo nestihl v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, tak tady je receptík.

Cibuli nakrájíme na jemno a usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

Rýže pečená v troubě

Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté https://www.vestavne-spotrebice.cz/vestavne-samostatne-trouby/filtr-znacka-electrolux,aeg,/0/0/0/0/0/ na 200 °C cca 30-35 minut.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI