Vepřové kostky na kmíně, rýže zpět

Ingredience:
vepřová plec600 gvelká cibule3 kshladká mouka1 - 2 lžíce
mletý kmín dle chutivývar dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
Pečená rýže:
dlouhozrnná rýže2 hrnkyvoda4 hrnkyolej2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
vepřová plec 600 g, velká cibule 3 ks, hladká mouka 1 - 2 lžíce, mletý kmín dle chuti, vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, dlouhozrnná rýže 2 hrnky, voda 4 hrnky, olej 2 - 3 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Tohle obyčejné jídlo milují naše děti a chutnalo i na TV Paprika CzSk. Kdo nestihl v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, tak tady je receptík.

Cibuli nakrájíme na jemno a usmažíme na oleji do hněda. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na cibuli tak, aby se nám maso zatáhlo. Pak přidáme mletý kmín a podlijeme vývarem a podusíme do měkka.

Když je maso měkké, tak již jen omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Servírujeme nejlépe s rýží, ale můžeme i s těstovinami, nebo knedlíkem.

Rýže pečená v troubě

Rýži propláchneme v hrnci, přidáme vodu, olej a osolíme. Přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté https://www.vestavne-spotrebice.cz/vestavne-samostatne-trouby/filtr-znacka-electrolux,aeg,/0/0/0/0/0/ na 200 °C cca 30-35 minut.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI