Vepřové medailonky s žampiony a bylinkami

zpět
Vepřové medailonky s žampiony a bylinkami
Ingredience:
vepřové medailonky600 gmalé žampiony2 hrstibrambory1 kg
sůl dle chutipepř dle chutiolej dle potřeby
čerstvé bylinky dle chuti
Marináda:
olej5 lžicvoda5 lžicplnotučná hořčice2 lžíce
sojová omáčka2 lžícerajský protlak2 lžícekečup2 lžíce
sušený česnek1 lžičkasušený tymián1 lžičkamletý pepř1/2 lžičky
rozmarýn1/2 lžičky
vepřové medailonky 600 g, malé žampiony 2 hrsti, brambory 1 kg, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, čerstvé bylinky dle chuti, olej 5 lžic, voda 5 lžic, plnotučná hořčice 2 lžíce, sojová omáčka 2 lžíce, rajský protlak 2 lžíce, kečup 2 lžíce, sušený česnek 1 lžička, sušený tymián 1 lžička, mletý pepř 1/2 lžičky, rozmarýn 1/2 lžičky

Příprava

Hezké slunečné úterý přeji! Dnes mám pro Vás tip na rychlou, voňavou véču z jednoho pekáčku. Tyto recepty jsou nejlepší na "všední dny", tedy ty pracovní, kdy člověk nemá čas stát dlouho u plotny.... Prostě přijít z práce, vložit vše do pekáčku a "je hotovo".

Vepřové medailonky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Pekáček si vymažeme olejem a do něj vložíme nakrájené, umyté brambory na měsíčky. K bramborám přidáme umyté žampiony a orestované vepřové plátky. Pak připravíme marinádu a celý pekáček zalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přikryté. Asi po 20ti minutách trochu podlijeme vodou (150-200ml) a promícháme. Poté dopečeme asi 10 minut ještě přikryté, promícháme a odkryté necháme cca 30 minut dopéci.

2016-08-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI