Vepřové pečené maso v pita chlebu zpět

Ingredience:
vepřová žebra dle potřebymed dle chutimořská sůl dle chuti
pepř dle chutimleté chilli dle chutipita chleba dle potřeby
rajčata dle chutiledový salát dle chuticibule dle chuti
ředkvičky dle chutiholandský jogurt dle potřebyčesnek dle chuti
vepřová žebra dle potřeby, med dle chuti, mořská sůl dle chuti, pepř dle chuti, mleté chilli dle chuti, pita chleba dle potřeby, rajčata dle chuti, ledový salát dle chuti, cibule dle chuti, ředkvičky dle chuti, holandský jogurt dle potřeby, česnek dle chuti

Příprava

To je tak, když vám zbyde od sobotního oběda pečené maso... Nám konkrétně zbyla pečená žebra a tak jsme přemýšleli, na jaký způsob si je dáme následující den k obědu. Nakonec vyhrála verze "něco jako gyros" a žebra jsme obrali a vychutnali si je v pita chlebu spolu se zeleninou a česnekovým dresingem.

1. Žebra namarinujeme - lehce potřeme medem, poté je osolíme, opepříme, okořeníme mletým chilli. Několik hodin necháme maso odpočívat v lednici, aby se proleželo s kořením.

2. Poté žebra pečeme cca 60 minut na 160 stupňů. Poté z nich obereme maso, které budeme vkládat do pita chlebu.

3. V misce si promícháme jogurt s troškou soli a prolisovaným česnekem dle vaší chuti.

4. Nakrájíme si zeleninu na tenká kolečka, v případě salátu na tenké nudličky a postupně ji vložíme do pita chlebu. (rajčata, ředkvičky, cibule, ledový salát - nebo jinou zeleninu, kterou máte rádi)

5. Na zeleninu pomocí lžičky nandáme česnekový dresink a jako poslední přidáme do pita chlebu teplé maso, které jsme obrali z upečených žeber.

2017-02-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI