Vepřový plátek v zelné omáčce zpět

Ingredience:
krkovice2 plátkyjemně nakrájené bílé hlávkové zelí250 g12% smetana200 g
sádlo1 lžícedrobně nakrájená cibule1 ksprolisovaný česnek1 stroužek
drcený kmín1/4 lžičkysůl dle chutimletý pepř dle chuti
vývar nebo voda na podlití
krkovice 2 plátky, jemně nakrájené bílé hlávkové zelí 250 g, 12% smetana 200 g, sádlo 1 lžíce, drobně nakrájená cibule 1 ks, prolisovaný česnek 1 stroužek, drcený kmín 1/4 lžičky, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, vývar nebo voda na podlití

Příprava

Plátek vepřové krkovice na minutku je moc príma bašta, ale dušený na hlávkovém zelí chutná také moc dobře.

Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.

Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín a cibuli a restujeme 3 minuty. Vložíme nazpět maso, zasypeme zelím a podlijeme vodou, nebo vývarem do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou doměkka cca 35 minut. 

Poté maso vytáhneme a zelí ve šťávě rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme česnek, smetanu a provaříme na hustější omáčku.

Plátky masa prohřejeme v omáčce a podáváme s knedlíkem.

2017-01-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI