Voňavé vepřové plátky s rýží

zpět
Voňavé vepřové plátky s rýží
Ingredience:
vepřová pečeně4 plátkyvelká cibule4 ksšpek150 - 200 g
rajčatový protlak1 ks (70 g)hladká mouka1 - 2 lžícesladká uzená paprika dle chuti
sušený česnek dle chutivývar dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
Příloha:
rýže dle potřeby
vepřová pečeně 4 plátky, velká cibule 4 ks, špek 150 - 200 g, rajčatový protlak 1 ks (70 g), hladká mouka 1 - 2 lžíce, sladká uzená paprika dle chuti, sušený česnek dle chuti, vývar dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže dle potřeby

Příprava

Dnes jsem si vyndala vepřové plátky (pečeni). Tradičně jsem na ně koukala a sama nevěděla, co z nich uvařit. Ano, nesmějte se, i já mám každodenní dilema „Co budu dnes vařit?“. Obě děti teď mají období, kdy chtějí neustále „hnědé omáčky“. Takže jsem vymyslela nový receptík, který fakt úžasně voní, nejen po špeku, ale i díky sladké uzené mleté paprice od firmy Jiří Červenka. Děkuji moc za dáreček plný pytlíčků různého koření od Kroketka Kroketková!

Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme olej a vhodíme na jemno nakrájenou cibuli. Orestujeme do hněda, poté přidáme pokrájený špek a vložíme připravené vepřové plátky. Dále přidáme sladkou uzenou papriku, sušený česnek, sůl, pepř, protlak a podlijeme vývarem. Necháme dusit do měkka a nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Podáváme s rýží.

2016-05-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI