Žampiony plněné na pánvičce dušené zpět

Ingredience:
velké žampiony8 ksNiva100 gEidam50 g
slanina50 golej1 lžícenakrájené lístky petržele2 lžíce
menší cibule1 ksmáslo1 silnější pláteksůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Dále budeme potřebovat:
olej1 lžícemáslo1 silnější plátekmalá cibule1 ks
malá mrkev1 kszeleninový vývar nebo voda150 ml
velké žampiony 8 ks, Niva 100 g, Eidam 50 g, slanina 50 g, olej 1 lžíce, nakrájené lístky petržele 2 lžíce, menší cibule 1 ks, máslo 1 silnější plátek, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, olej 1 lžíce, máslo 1 silnější plátek, malá cibule 1 ks, malá mrkev 1 ks, zeleninový vývar nebo voda 150 ml

Příprava

Máte rádi plněné žampiony?

Když je teplé počasí, honí Vás mlsná a nechcete zapínat troubu, můžete naplněné kloboučky udělat i na sporáku na pánvičce pod pokličkou.

Žampiony sloupneme, nožky a dužinu pomocí kávové lžičky vydlabeme a nakrájíme nadrobno.
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a dáme orestovat do pánve s rozehřátým olejem. 
Přidáme nakrájenou žampionovou dužinu, nakrájenou petrželku a zlehka opepříme. Podlijeme 50ml vody, promícháme, 5minut slabým varem dusíme a pak necháme malinko vystydnout.
Přidáme nastrouhané sýry a promícháme.
Do každého žampionového kloboučku dáme kousek másla, osolíme a naplníme připravenou směsí.
Ve druhé větší pánvi na rozehřátém másle s olejem orestujeme na céčka nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev.
Na takto připravený základ položíme naplněné žampiony, podlijeme vývarem a přiklopíme pokličkou.
Na mírném plameni dusíme 15minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s bramborovou kaší, přelité vydušenou šťávou.

2016-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI