Zapečená polenta s cherry rajčátky a balkánským sýrem zpět

Ingredience:
instantní polenta150 gzeleninový vývar450 mlcherry rajčátka1 keřík
olivový olej2 lžícebalkánský sýr (na strouhání) kussušená bazalka hrstka
sůl špetkapepř špetka
instantní polenta 150 g, zeleninový vývar 450 ml, cherry rajčátka 1 keřík, olivový olej 2 lžíce, balkánský sýr (na strouhání) kus, sušená bazalka hrstka, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Co je to polenta už jsem Vám popisovala na mém blogu. Tehdy jsem pekla polentu na sladko. Dnes mám pro Vás recept na polentu zapečenou, ale tentokrát to bude slaná varianta. Polentová kaše je velmi snadná na přípravu a proto Vám vaření nezabere moc času. Já jsem na zapečení zvolila rajčátka a bylinky. Vy si ji ale můžete udělat s čímkoliv, co máte rádi.

Zeleninový vývar přivedeme k varu a vsypeme do něho polentu. Za stálého míchání vaříme, dokud se z polenty nestane hustá kaše. Vmícháme olej a polentu rozetřeme v tenké vrstvě na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Doporučuji pečící papír ještě trošku namazat olejem. Na polentu poté naskládáme nakrájená cherry rajčátka, posypeme bazalkou, nastrouhaným balkánským sýrem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut. 

2015-01-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI