Zeleninové ragú s vepřovým masem a rýží basmati zpět

Ingredience:
vepřová pečeně nebo kýta750 gmrkev2 kspórek1 ks
cibule1 ksvětší cuketa1 kskrájená rajčata2 konzervy
česnek3 stroužkybazalka10 listůghíčko dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
Příloha:
rýže basmati dle potřeby
vepřová pečeně nebo kýta 750 g, mrkev 2 ks, pórek 1 ks, cibule 1 ks, větší cuketa 1 ks, krájená rajčata 2 konzervy, česnek 3 stroužky, bazalka 10 listů, ghíčko dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže basmati dle potřeby

Příprava

K tomuto počinu mě inspirovala jedna moje vařící kolegyně ze skupiny Vaříme malým dětem. Její fotka mi nedala spát a tak jsem zeleninové ragú zkusila také. A určitě ne naposledy. Z čerstvé zeleniny z babiččiny zahrádky je to prostě bomba.

Na ghíčku prudce osmahneme maso, nakrájené na kostičky. Když je maso zatáhlé, vyndáme ho a na výpeku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme pórek na kolečka, nastrouhanou mrkev, cuketu na kostky a prolisovaný česnek. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V ten moment zalijeme krájenými rajčaty z konzervy a přidáme nasekanou bazalku. Osolíme, opepříme, vrátíme do směsi maso a dusíme do změknutí. Což trvá něco kolem hodiny. Podávala jsem s rýží.

2016-08-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI