Zelné placičky s koriandrem zpět

Ingredience:
bílé zelí, nakrouhané330 gnasekaný koriandr + na ozdobu2 hrstijáhlová mouka90 g
rýžová mouka2 lžícesodovka160 mlkurkuma1 lžička
mletý římský kmín1/2 lžičkyhrubozrnná sůl dle chutičtyřbarevný pepř dle chuti
citronová šťáva1 lžíceolej dle potřebybílý jogurt k podávání1 ks
směs salátů k podávání dle chutichilli papričky1 - 2 ks
bílé zelí, nakrouhané 330 g, nasekaný koriandr + na ozdobu 2 hrsti, jáhlová mouka 90 g, rýžová mouka 2 lžíce, sodovka 160 ml, kurkuma 1 lžička, mletý římský kmín 1/2 lžičky, hrubozrnná sůl dle chuti, čtyřbarevný pepř dle chuti, citronová šťáva 1 lžíce, olej dle potřeby, bílý jogurt k podávání 1 ks, směs salátů k podávání dle chuti, chilli papričky 1 - 2 ks

Příprava

Když se řekne zelí, tak bych řekla, že se skoro každému vybaví knedlo vepřo zelo. Já jsem se rozhodla pro jiné zpracování a to ve formě placiček. Jelikož jsem použila jáhlovou a rýžovou mouku, jsou tyto placičky i bez lepku a nepoužila jsem ani vejce. Proto je tato podoba vhodná i pro lidi s potravinovou alergií. Pokud si je chcete připravit i s klasickými surovinami, tak prostě jen použijete hladkou mouku a vejce. Výsledek stojí za to.

Nejprve si nakrouháme zelí a dáme do mísy, poté přidáme ostatní ingredience jako nasekaný koriandr, koření, obě mouky, sůl, pepř a sodovku. Promícháme. Na teflonové pánvi si rozpálíme trochu oleje a já použila silikonovou formu na lívance, kdy jsem směsí plnila jednotlivé lívanečky. Směs není úplně kompaktní, takže doporučuji dělat jednotlivé placičky v nějaké formě, buď silikonové, nebo třeba na volská oka. Smažíme nejprve z jedné strany cca 5 minut a pak na formu položíme velký talíř, opatrně otočíme a z talíře dáme zpět na pánev, abychom mohli osmažit druhou stranu. Z druhé strany smažíme také cca 5 minut. Podáváme s jogurtem a placičky posypeme nasekaným koriandrem a chilli. Můžeme přidat i směs salátů k podávání nebo podáváme třeba i s bramborovou kaší.

2017-06-02 Hlavní chody

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu albert.cz.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI