Znojemská omáčka s rýží zpět

Ingredience:
hovězí zadní600 ghladká mouka1 - 2 lžícevelká cibule3 - 4 lžíce
nakládané okurky v nálevu dle potřebyvývar (bujón) dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutirýže dle potřeby
hovězí zadní 600 g, hladká mouka 1 - 2 lžíce, velká cibule 3 - 4 lžíce, nakládané okurky v nálevu dle potřeby, vývar (bujón) dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže dle potřeby

Příprava

Tak a ještě dnešní oběd. Dneska jsme měli k obědu Znojemskou omáčku s rýží, která dětem moc chutná. Jen Péťík musel mít houskový knedlík - tedy lépe řečeno dva knedlíky. Rýži totiž ještě nepřišel na chuť...

Cibuli nakrájíme najemno a na oleji osmahneme do hněda. Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky masa dáme na cibuli, podlijeme vývarem, přidáme trochu láku z okurek a necháme dusit.
Nakládané okurky nakrájíme nebo nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k masu, které dusíme do měkka. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme ještě trochu láku a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem nebo rýží.

2016-07-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI