Znojemská omáčka s rýží

zpět
Znojemská omáčka s rýží
Ingredience:
hovězí zadní600 ghladká mouka1 - 2 lžícevelká cibule3 - 4 lžíce
nakládané okurky v nálevu dle potřebyvývar (bujón) dle potřebyolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutirýže dle potřeby
hovězí zadní 600 g, hladká mouka 1 - 2 lžíce, velká cibule 3 - 4 lžíce, nakládané okurky v nálevu dle potřeby, vývar (bujón) dle potřeby, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rýže dle potřeby

Příprava

Tak a ještě dnešní oběd. Dneska jsme měli k obědu Znojemskou omáčku s rýží, která dětem moc chutná. Jen Péťík musel mít houskový knedlík - tedy lépe řečeno dva knedlíky. Rýži totiž ještě nepřišel na chuť...

Cibuli nakrájíme najemno a na oleji osmahneme do hněda. Hovězí maso naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky masa dáme na cibuli, podlijeme vývarem, přidáme trochu láku z okurek a necháme dusit.
Nakládané okurky nakrájíme nebo nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme k masu, které dusíme do měkka. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme ještě trochu láku a zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě. Znojemskou omáčku podáváme s knedlíkem nebo rýží.

2016-07-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI