Cibulový čaj zpět

Ingredience:
velká cibule2 kshřebíček1 lžičkamed dle chuti
jemně nastrouhaný zázvor1 lžícecitron dle chuti
velká cibule 2 ks, hřebíček 1 lžička, med dle chuti, jemně nastrouhaný zázvor 1 lžíce, citron dle chuti

Příprava

Chřipková epidemie je v plném proudu a bohužel se tahle mrška nevyhnula ani mně. Nejsem zastáncem léků, a proto se snažím vyléčit se pomocí všelijakých babských rad, čajů a bylinek. A právě recept na jeden takový protichřipkový čaj jsem si pro vás dnes připravila. Jako malá jsem nenáviděla cibulovou šťávu. Chuťově byla odporná, ale pamatuji si, že vždycky spolehlivě zabrala. A tak jsem se rozhodla, že si místo šťávy připravím cibulový čaj. Je dobré nastrouhat si do čaje i čerstvý zázvor. Pak už jsem jen přidala med, citron a po ochutnání jsem vůbec nepoznala, že by v něm nějaká cibule byla. Doporučuji zachumlat se s čajem pod peřinu a chřipku hezky vyležet. 

Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na větší kousky. Nakrájenou cibuli vhodíme do menšího hrnce, přidáme hřebíček a zázvor. Vše zalijeme cca půllitrem vody a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme plamen na minimum a necháme probublávat 15 - 20 minut. Po dvaceti minutách vodu scedíme. Hotový cibulový čaj osladíme medem a nakonec přidáme citronovou šťávu. Čaj pijeme teplý.

2018-02-09 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI