Frosé zpět

Ingredience:
růžové víno výrazné chuti1 láhevcukr5 lžicvoda5 lžic
růžové víno výrazné chuti 1 láhev, cukr 5 lžic, voda 5 lžic

Příprava

Dneska už nikam neřídím, kdesi na internetu jsem zahlédla tříšť z růžového vína a darem se mi dostala lahev z vinařství Kolář. Cabernet sauvignon rosé, pozdní sběr, 2015 má výraznou chuť s tóny malin a jahod no ideální do horkých dnů. Připravila jsem rovnou dvě verze, v jedné jsem zmrzlé víno jen lehce promíchala a ve druhé jsem ho prohnala mixérem a vyrobila úplně jemnou tříšť. těžko říci, která byla lepší, pro mě vítězí skupenstvím spíše hrubá textura a to z ryze praktických důvodů, vydržela déle zmrzlá.

Víno ochutnáme a nalijeme do obdélníkové formy a necháme několik hodin zmrazit v mrazáku, nelekejte se - úplně nezmrzne díky obsahu alkoholu. Vodu s cukrem svaříme na sirup a necháme zchladnout. Pak již jen podle nálady a chuti rozmixujeme najemno, nebo rozbijeme na hrubo. Sedneme si na místo s pěkným výhledem a užijeme si tuhle lahodnou variantu zmrzliny. 

2016-09-20 Nápoje

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI