Grilované mojito zpět

Ingredience:
máta6-8 lístkůtřtinový cukr1 lžičkatřtinový cukr na obalení1 lžíce
limetka2/6 ksbílý karibský rum4 clled1 hrst
perlivá voda1 láhev
máta 6-8 lístků, třtinový cukr 1 lžička, třtinový cukr na obalení 1 lžíce, limetka 2/6 ks, bílý karibský rum 4 cl, led 1 hrst, perlivá voda 1 láhev

Příprava

A pokud jste nyní připraveni na extra vychytávku, zde je ještě můj letošní recept na grilované mojito. Odladila a připravila jsem ho poprvé pro foodblogerský piknik, který pořádala Jana z webu popecenicko.cz. Oficiálně ho nyní zařazuju mezi rodinné poklady a nezbytnost každého léta. Vy můžete taky.

 

  1. Segmenty limetky obalte ze všech stran v třtinovém cukru a zprudka a taky ze všech stran ogrilujte na roštu rozpáleného grilu. (Doporučení: cukr zkaramelizuje a část se ho připálí na rošt, raději tedy celou akci uskutečněte na roštu, který lze následně umýt nebo dát do myčky)
  2. Grilovanou limetku nechte vychladnout.
  3. Do vysoké sklenky vhoďte 6-8 lístků máty, dva segmenty grilované limetky a zasypte vrchovatou lžičkou cukru. Několika šťouchy mačkátkem to společně ve sklence potrďte. Mačkátko vyjměte a položte stranou.
  4. Odměřte rum a vlijte do sklenky na rozmačkané ingredience. Dlouhou lžičkou všechno míchejte asi půl minuty, až se cukr rozpustí.
  5. Zasypte ledem nebo tříští a dolijte perlivou vodou. Ozdobte především brčkem, případně kouskem máty nebo dalším, tentokrát nerozdrceným a negrilovaným segmentem limetky.
2021-03-18 Nápoje

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI