Kokosový likér Coquito zpět

Ingredience: kešu ořechy100 gkokosové mléko1 plechovka
bílý rum (použila jsem Aguere Coco Rum) dle potřebyskořice špetkakokosový sirup nebo třtinový cukr dle chuti
Ingredience: , kešu ořechy 100 g, kokosové mléko 1 plechovka, bílý rum (použila jsem Aguere Coco Rum) dle potřeby, skořice špetka, kokosový sirup nebo třtinový cukr dle chuti

Příprava

Vánoce jsou zvláštní příležitost, která si říká o nějaký luxusní likér, který můžete "pocucávat" během koukání na pohádky nebo popíjet s přáteli. Každý rok připravuji likér z karamelového pudingu (recept zde). Tyto Vánoce jsem se ale rozhodla pro sladký kokosový likér Coquito. Připravuje se z kokosového mléka, takže si ho mohou dát bez obav i ti, kteří trpí alergií na laktózu. Je velmi jednoduchý a jeho exotickou kokosovou chuť si určitě zamilujete.

Kešu ořechy namočíme cca na 1 hodinu do vody. Poté vodu slijeme a ořechy vsypeme do mixéru. Přidáme celou plechovku kokosového mléka, špetku skořice a vše rozmixujeme úplně dohladka. Hotový likér ochutíme kokosovým sirupem nebo třtinovým cukrem a nakonec přidáme rum. Čím více, tím lépe :-) Likér necháme vychladit a podáváme.

2019-12-18 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI