Okurkové lassí s koriandrem pro děti od 8 měsíců zpět

Ingredience:
bílý jogurt250 gsalátová okurka1/2 ksmléko (váženo v gramech)100 - 150 g
koriandr6 stonkůsůl špetkapepř špetka
bílý jogurt 250 g, salátová okurka 1/2 ks, mléko (váženo v gramech) 100 - 150 g, koriandr 6 stonků, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Osvěžující nápoj, který zklidní trávení po náročném jídle nebo příjemně zchladí v horké dny.

Okurku oloupejte a rozkrojte na několik menších kusů. Společně s koriandrem, jogurtem a menším množstvím mléka rozmixujte dohladka. Poté přidejte zbytek mléka a dolaďte solí a pepřem.

Servírujte vychlazené, ideálně po náročnějším jídle. V indické kuchyni se lassi podává na závěr menu proto, že pomáhá nastartovat trávení a zklidnit žaludek.

Dětská specifika:

  • Koriandr je velmi výrazná a chuťově specifická bylinka, u dětí často nepatří k oblíbeným. Nápoj dětem tedy udělejte bez ní, základ z okurky a jogurtu však mohou již od cca 8 měsíců.
  • Dětem do roka samozřejmě nedávejte sůl a koření.
  • Stejně tak do roka použijte pouze jogurt nebo kefír či jiný druh zakysaného výrobku místo mléka, které se jako nápoj k pití pro svůj vysoký obsah bílkovin a sodíku podává až od 2 nebo 3 let. Do správné konzistence můžete naředit vodou nebo dát více okurky, která také obsahuje hodně vody.
2017-03-31 Nápoje

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI