Rychlý vaječný likér zpět

Ingredience na 1 litr:
salko1 ksžloutky3 ksrum1 dcl
kondenzované neslazené mléko1 kssmetana 30% a více200 mlvanilkový lusk1 ks
salko 1 ks, žloutky 3 ks, rum 1 dcl, kondenzované neslazené mléko 1 ks, smetana 30% a více 200 ml, vanilkový lusk 1 ks

Příprava

Asi stárnu! Dospat Štědrýho dne jsem nemohla nikdy, ale abych vstávala v pět ráno, to tu ještě nebylo. Se psama ven, tam mě utěšily 4 rozsvícený okna v celý ulici, nejsem teda jedinej blázen! No a šup, připravit věci na obalování řízků, zkusit usmažit pár cvičnejch – jako jestli nejsou zkažený, nachystat chlebíčky a udělat fantastickej vaječnej koňak, páč ten, co jsem dostala od Kami, jsem si chytře nechala v práci.

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože seškrábneme vanilkový semínka. Všechny přísady, kromě smetany, rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti smetanou zjemníme. Ten rum je taky jen orientační, zkrátka jak kdo snese.

Pít ho můžete jen tak, aneb, jak Kamča říkala v pátek: "Mono, nelemteje to, jste v práci!!!" Anebo, na co se těším strašně, až si vaječňákem poliju zmrzlinu a přikreju to celý šlehačkou!!!

2018-01-04 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI