Třešňový sirup

zpět
Třešňový sirup
Ingredience:
třešně3 kgkyselina citronová100 gdobře omytý citron1 ks
cukr4 kgvoda1 l
třešně 3 kg, kyselina citronová 100 g, dobře omytý citron 1 ks, cukr 4 kg, voda 1 l

Příprava

Použila jsem plané třešně, jsou kyselajší, ale určitě půjde připravit z jakýchkoliv....

Třesně jsem očistila, pořádně omyla ve vodě a celé (nevypeckované) jsem je rukama mačkala do hrnce, aby se z nich uvolnila šťáva. Pak jsem přidala na kolečka nakrájený citron, kyselinu citronovou a litr vody. Přikryla jsem a nechala den v lednici odpočinout. Poté jsem slila šťávu a zbylou dužinu pořádně poctivě opět vymačkala přes síto (nebo plátno). Přidala jsem 4kg cukru, lehce svařila a horké nalila do sklenic. Zbylý třešňový "odpad" jsem pak ještě použila do muffinů, pecky jsem z něj samozřejmě vybrala.

Pozn.: Z uvedených surovin připravíte cca 5 l sirupu.

2014-09-10 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI