Vánoční vaječný koňak zpět

Ingredience:
žloutky4 ksvanilkový cukr1 ksmoučkový cukr150 g
kondenzované mléko slazené nebo na půl s neslazeným1 ksmléko2 dclBožkov speciál nebo klasik dle chuti
žloutky 4 ks, vanilkový cukr 1 ks, moučkový cukr 150 g, kondenzované mléko slazené nebo na půl s neslazeným 1 ks, mléko 2 dcl, Božkov speciál nebo klasik dle chuti

Příprava

Vaječný koňak je nápoj, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. U nás doma je to vlastně dezert po štědrovečerní večeři.

Je to sice ohromně sladké, ale hříšně dobré. Já osobně mám raději ostřejší, moje sestra naopak slabší koňak, ale můžeme se po něm utlouct obě.

1. Žloutky ručně utřeme vařečkou spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. 

2. Přilijeme postupně kondenzované mléko a poté přimícháme obyčejné mléko. 

3. Až bude směs hladká a budeme mít rozpuštěný cukr, přilijeme rum dle chuti.

4. Koňak nalijeme do uzavíratelných sklenic a necháme ho aspoň dva dny odležet v chladu.

2017-12-15 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI