Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou zpět

Ingredience:
čerstvá bazalka20 gpetržel kadeřavá20 gextra virgin olivový olej150 ml
pražené mandle2 lžícesůl dle chutičesnek2 - 3 stroužky
čerstvá bazalka 20 g, petržel kadeřavá 20 g, extra virgin olivový olej 150 ml, pražené mandle 2 lžíce, sůl dle chuti, česnek 2 - 3 stroužky

Příprava

Jak docílit toho aby vaše saláty, opečená bagetka nebo špagety byly zase o něco chutnější? Udělejte si doma pesto. Nejlepší je pesto čerstvě připravené.
Pesto lze konzumovat i se sýry, ale není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne.
Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte dohladka.
Ano, jednodušší postup jsme zde ještě neměli.
Chutné a nenáročné jak na čas, tak na ingredience. Pesto si dejte nejlépe do uzaviratelné sklenice a mějte ho v lednici, kde vám vydrží velmi dlouho.

Dobrou chuť!
2015-08-27 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI