Bulky s tvarůžkovou náplní zpět

Ingredience:
mléko1/2 hrnku (hrnek=200ml)majolka3 lžícekrupicový cukr1 lžička
sůl špetkahladká mouka2 hrnkygranulovaný česnek1 lžíce
tymián1 lžícecelý kmín1 lžičkakvasnice (21g)1/2 kostky
Náplň:
Olomoucké tvarůžky400 g33% smetana ke šlehání80 ml
Dále:
vejce1 kscelý kmín dle chutihladká mouka na vál4 lžíce
mléko 1/2 hrnku (hrnek=200ml), majolka 3 lžíce, krupicový cukr 1 lžička, sůl špetka, hladká mouka 2 hrnky, granulovaný česnek 1 lžíce, tymián 1 lžíce, celý kmín 1 lžička, kvasnice (21g) 1/2 kostky, Olomoucké tvarůžky 400 g, 33% smetana ke šlehání 80 ml, vejce 1 ks, celý kmín dle chuti, hladká mouka na vál 4 lžíce

Příprava

Kdo má rád tvarůžky, určitě si pochutná na slaných buchtách s voňavou náplní. Jen pozor, je po nich velká žízeň.

Tvarůžky rozdrtíme mačkadlem na brambory, zalijeme smetanou a v uzavřené nádobě necháme na kuchyňské lince odpočinout do druhého dne.

Do domácí pekárny vložíme suroviny na těsto, tak jak jsou po sobě napsané a zapneme program č. 7 Těsto: hnětení a kynutí bez pečení. Pekárna těsto uhněte a nechá vykynout.

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme ho na 12 stejných hromádek. Ty poté roztáhneme do kruhovitého tvaru.

Uležené tvarůžky promícháme a do středu každého kousku těsta dáme vrchovatou lžičku tvarůžků.

Těsto utáhneme do uzlíku, konce pořádně přimáčkneme k sobě a uzlíkem dospod klademe na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.

Poté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a dáme do trouby rozehřáté na 180°C upéct do zlatavé barvy. Doba pečení je cca 20 minut, podle typu trouby.

Upečené bulky dáme vychladnout na mřížku.

2019-08-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI