Červené zelí na víně, s jablkem, křenem a brusinkami zpět

Ingredience:
červené zelí pokrájené nadrobno1 menší hlávkavelká cibule pokrájená nadrobno1 ksvelké kyselejší jablko nastrouhané nahrubo1 ks
velká brambora nastrouhaná najemno1 ksnastrouhaný křen najemno3 lžícesůl2 lžičky
máslo pokojové teploty2 lžícečervené víno400 mlsklenka sušených brusinek100 ml
sůl dle chutiocet dle chuticukr krupice dle chuti
horká voda dle potřeby
červené zelí pokrájené nadrobno 1 menší hlávka, velká cibule pokrájená nadrobno 1 ks, velké kyselejší jablko nastrouhané nahrubo 1 ks, velká brambora nastrouhaná najemno 1 ks, nastrouhaný křen najemno 3 lžíce, sůl 2 lžičky, máslo pokojové teploty 2 lžíce, červené víno 400 ml, sklenka sušených brusinek 100 ml, sůl dle chuti, ocet dle chuti, cukr krupice dle chuti, horká voda dle potřeby

Příprava

K vypečené husičce, nebo k jinému opeřenci se hodí červené hlávkové zelíčko. Já dělávám s jablíčkem a křenem a moc nám chutná.

Do hlubšího hrnce dáme nakrájené zelí a celé zalijeme horkou vodou. Necháme 4minuty bez pokličky povařit a pak vodu slijeme.

V dalším větším hrnci na rozehřátém másle osmahneme do zlatavé barvy cibuli, přilijeme víno a přidáme spařené zelí. Osolíme 2lžičkani soli, přidáme cca 2lžíce octa, 2lžíce cukru, promícháme a přiklopíme poklicí. Na slabém plameni dusíme 10minut.

Poté přidáme nastrouhané jablko, brambory, křen a brusinky. Podle potřeby ještě podlijeme trochou vody, promícháme a za občasného míchání vaříme pod poklicí ještě 10-15minut.

Ochutnáme a bude-li potřeba, doplníme solí, octem, cukrem.

Můžeme podávat ihned po uvaření, nebo necháme uležet do druhého dne.

2018-11-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI