Chutney ze sušených meruněk, cibule a mandlí zpět

Ingredience:
sušené spařené meruňky100 gsekané mandle50 gvelké cibule nakrájené na proužky3 ks
vinný bílý ocet6 lžictřtinový cukr4 - 5 lžicnadrobno nasekaný česnek2 stroužky
mletý zázvor1 lžičkahořčičné semínko rozdrcené v hmoždíři2 lžičkysůl špetka
skořice špetkaolej1 lžíce
sušené spařené meruňky 100 g, sekané mandle 50 g, velké cibule nakrájené na proužky 3 ks, vinný bílý ocet 6 lžic, třtinový cukr 4 - 5 lžic, nadrobno nasekaný česnek 2 stroužky, mletý zázvor 1 lžička, hořčičné semínko rozdrcené v hmoždíři 2 lžičky, sůl špetka, skořice špetka, olej 1 lžíce

Příprava

Podáváme k čerstvým sýrům (Feta, kozí, hermelín...), grilovaným sýrům, steakům, uzeninám, apod.

Meruňky necháme bobtnat asi hodinu v horké vodě. Tu pak slijeme a ovoce nakrájíme na tenčí proužky.

Na oleji osmahneme cibuli téměř dozlatova. Přidáme mandle, chvilku je opékáme, pak přisypeme cukr a po dvou minutách i všechny ostatní suroviny. Směs svaříme, až získá hustou konzistenci - asi 20 minut. Pokud je to nutné, můžeme občas podlít lžičkou vody, která ale musí být na konci vaření zcela odpařená.

Horké chutney plníme do vyvařených suchých sklenic, které pevně zavřeme a otočíme víčkem nahoru. Necháme vychladnout a po týdnu můžeme konzumovat.

2014-09-03 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI