Domácí dalamánky zpět

Ingredience:
hladká mouka320 ghrubá mouka80 gchlebová nebo obyčejná hladká žitná mouka100 g
vlažná voda250 mlolej120 mlsůl2 lžičky
cukr1 lžičkasušené droždí1 balení
hladká mouka 320 g, hrubá mouka 80 g, chlebová nebo obyčejná hladká žitná mouka 100 g, vlažná voda 250 ml, olej 120 ml, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí 1 balení

Příprava

Zase jsme u přednosti domácího pečiva, kterou je bez pochyby vynikající chuť a přehled o tom, co obsahují. Tento recept určitě doporučuji všem, kteří si chtějí pochutnat třeba u snídaně.

Suché suroviny promícháme, přidáme olej a vodu a uhněteme hladké těsto. Posypeme je trochou hladké mouky, v míse přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 3 hodiny.

Poté těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku a na plechu vyloženém pečicím papírem necháme dokynout asi 20 - 30 minut. Nakonec každý z dalamánků několikrát slabým a ostrým nožem nařízneme. Lehce je potřeme vodou.

Pak pečeme v troubě předehřáté na 185°C asi 30 minut. Když jsou dalamánky zlatavé i zespodu, vyjmeme je z trouby, uložíme na rošt, aby se zespod "vydýchaly" a necháme zchladnout.

2015-02-27 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI