Domácí kečup

zpět
Domácí kečup
Ingredience:
hodně uzrálá rajčata2 kgsůl1 lžícecukr150 g
neloupaná jablka25 dkgcibule25 dkgocet125 ml
sladká paprika1 lžícepálivá paprika1/2 lžíceskořice1/4 lžičky
hřebíček5 ksnové koření5 kuličekcelý pepř5 kuliček
hodně uzrálá rajčata 2 kg, sůl 1 lžíce, cukr 150 g, neloupaná jablka 25 dkg, cibule 25 dkg, ocet 125 ml, sladká paprika 1 lžíce, pálivá paprika 1/2 lžíce, skořice 1/4 lžičky, hřebíček 5 ks, nové koření 5 kuliček, celý pepř 5 kuliček

Příprava

Máte hodně rajčat a nestíháte je konzumovat, stejně tak jako my? Lečo už je zavařené, takže přišel na řadu domácí KEČUP. Pro dospěláky pálivý a pro děti jemný, ale moc dobrý.
Pro dnešek zavírám kuchyň, jdu si uvařit kafčo... Hezký zbytek neděle přeji! 

Rajčátka, jablíčka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí a kořením na 1 a ½ hodiny.
Pak přidáme cukr a vaříme ještě bez pokličky asi 15 minut, prostě dokud kečup nezhoustne (neodpaří se přebytečná voda). Poté vyjmeme koření (je lepší si koření dát do čajového sítka) a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Horký kečup plníme do sklenic a uzavřeme víčky. Pro lepší uchování kečup krátce sterilizujeme (při 80°C 15 minut). Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat.

A na dotaz proč jsou v kečupu jablka? Jablka dodají Kečupu pektin (a ten nejen že působí jako přírodní pojivo, ale i redukuje množství cholesterolu v těle a upravuje střevní flóru), kečup je díky jablku hustější, pěkně zjemní chuť a ještě je zdravý. Z tohoto množství ingrediencí, jsem měla 6 malých sklenic kečupu.

2016-08-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI