Domácí noky - pravé italské bramborové zpět

Ingredience:
brambory500 gvejce2 kspolohrubá mouka400 g
strouhaný parmazán75 gmáslo (na promaštění)20 g
brambory 500 g, vejce 2 ks, polohrubá mouka 400 g, strouhaný parmazán 75 g, máslo (na promaštění) 20 g

Příprava

Milujete noky a stále je ještě kupujete v obchodě?

Zde vám napíši recept, který vám dokáže, že to co jste jedli doposud a kupovali vlastně předražené, že to vůbec nejsou noky.

U těchto nočků cítíte dokonalou chuť brambor v doprovodu například lehké omáčky z čerstvých rajčat.

Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, vaříme do poloměkka.

Necháme lehce brambory vychladnout a oloupeme.

Ještě vlažné brambory nastrouháme na struhadle najemno a přidáme vejce, parmazán a mouku.

Vše tvarujeme do tuhého těsta.

Pokud je těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky. Záleží, jaké máme brambory. Ale zase z nich neudělejte tvrdé tenisáky. Těsto musí být stále vláčné a hravé.

Hotové těsto vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých krájíme cca 2 cm dlouhé noky. Do každého noku dloubneme vidličkou, abychom dosáhli správného tvaru.

Noky nakonec vložíme do slané vroucí vody na cca 3 minuty. Hotové noky poznáme tak, že vyplavou na povrch vody.

Scedíme a promastíme máslem. Pak se nám nebudou lepit.

Takto hotové noky můžeme ihned podávat a nebo zamrazit.

2014-09-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI