Domácí noky - pravé italské bramborové zpět

Ingredience:
brambory500 gvejce2 kspolohrubá mouka400 g
strouhaný parmazán75 gmáslo (na promaštění)20 g
brambory 500 g, vejce 2 ks, polohrubá mouka 400 g, strouhaný parmazán 75 g, máslo (na promaštění) 20 g

Příprava

Milujete noky a stále je ještě kupujete v obchodě?

Zde vám napíši recept, který vám dokáže, že to co jste jedli doposud a kupovali vlastně předražené, že to vůbec nejsou noky.

U těchto nočků cítíte dokonalou chuť brambor v doprovodu například lehké omáčky z čerstvých rajčat.

Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, vaříme do poloměkka.

Necháme lehce brambory vychladnout a oloupeme.

Ještě vlažné brambory nastrouháme na struhadle najemno a přidáme vejce, parmazán a mouku.

Vše tvarujeme do tuhého těsta.

Pokud je těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky. Záleží, jaké máme brambory. Ale zase z nich neudělejte tvrdé tenisáky. Těsto musí být stále vláčné a hravé.

Hotové těsto vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých krájíme cca 2 cm dlouhé noky. Do každého noku dloubneme vidličkou, abychom dosáhli správného tvaru.

Noky nakonec vložíme do slané vroucí vody na cca 3 minuty. Hotové noky poznáme tak, že vyplavou na povrch vody.

Scedíme a promastíme máslem. Pak se nám nebudou lepit.

Takto hotové noky můžeme ihned podávat a nebo zamrazit.

2014-09-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI