Játrové knedlíčky / játrová zavářka zpět

Ingredience:
játra (drůbeží nebo vepřvová)200 gmalá cibulka1 ksvejce1 ks
sůl špetkapepř špetkamajoránka špetka
česnek2 stroužkymáslo40 gstrouhanka50 g
játra (drůbeží nebo vepřvová) 200 g, malá cibulka 1 ks, vejce 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, majoránka špetka, česnek 2 stroužky, máslo 40 g, strouhanka 50 g

Příprava

Jak jsem slíbila, přidávám recept na játrové knedlíčky. Není nic jednoduššího, než si koupit játra a udělat si játrovou zavářku, kterou si naporcujeme a zamrazíme. Poté ji máme přichystanou vždy, když potřebujeme udělat knedlíčky.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si očistíme játra a pokrájíme na kousky.

Poté si na pánev dáme máslo a orestujeme na drobonko pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme strouhanku a opečeme ji. Měla by zhnědnout, ale pozor, nespálit!

Vezmeme si mixér a vložíme do něj játra, opečenou strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a majoránku.

Vše rozmixujeme do pasty. Lehce ochutnáme, zda je to dosti slané. A máme hotovo.

Teď už si buď udělejte knedlíčky nebo vše zamražte.

2014-11-07 Ostatní

Poznámka

Množství na cca 2 velké hrnce polévky.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI