Kváskový trhací chléb zpět

Rozkvas:
žitný kvásek1 lžícevoda50 gžitná chlebová mouka50 g
Těsto:
rozkvas dle potřebyvoda150 golej20 g
himalájská sůl1 lžičkachlebová pšeničná mouka70 gšpaldová mouka 1050 Lidl220 g
Náplň:
máslo60 gčesnek3 stroužkysýr Gouda150 g
žitný kvásek 1 lžíce, voda 50 g, žitná chlebová mouka 50 g, rozkvas dle potřeby, voda 150 g, olej 20 g, himalájská sůl 1 lžička, chlebová pšeničná mouka 70 g, špaldová mouka 1050 Lidl 220 g, máslo 60 g, česnek 3 stroužky, sýr Gouda 150 g

Příprava

Tento chléb je moje kvásková verze Trhacího chlebíku od Pekárnománie a najdete ho i v knize Ruce v mouce, která je podle mě pekařská bible.

Po upečení trhacího chlebíku už naprosto rozumím jeho pověsti. Vůně naprosto neodolatelná a i to, že zmizel dříve, než stačil vychladnout, nikoho už asi taky nepřekvapí.

Nejdříve si připravíme rozkvas smícháním kvásku s vodou a moukou. Necháme cca 10 - 12 hodin rozkvasit v míse pod igelitem. 

Na zadělání těsta používám pekárnu na chleba (program příprava těsta), případně robot, kde vymíchám hladké pružné těsto. Těsto nechávám kynout v olejem vymazané míse cca 3 hodiny. 

Poté vyválíme plát, potřeme ho rozpuštěným máslem smíchaným s rozdrceným česnekem, posypeme sýrem a bylinkami. Takto připravený plát rozřízneme na čtverce zhruba o velikosti 10 x 10 cm. Čtverce s náplní skládáme do vymazané formy na biskupský chlebíček nastojato. Necháme cca 1,5 hodiny vykynout. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut dozlatova. 

Necháme prochladnout, vynikající je ještě vlažný. 

2018-05-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI