Marmeláda z červené cibule zpět

Ingredience:
červená cibule nakrájená na klínky2 kgmáslo100 golej4 lžíce
hnědý cukr100 gčerstvý tymián svazekčervené víno500 ml
balsamikový krém Papadimitriou100 mlsůl dle chutipepř špetka
červená cibule nakrájená na klínky 2 kg, máslo 100 g, olej 4 lžíce, hnědý cukr 100 g, čerstvý tymián svazek, červené víno 500 ml, balsamikový krém Papadimitriou 100 ml, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Naprosto dokonalá cibulová marmeláda. Už jsem ji dlouho chtěla vyzkoušet a balsamiková výzva mě k tomu nakopla. Hledala jsem nějaké ověřené recepty a nakonec mi přišel nejlepší ten z apetitu. Kombinace červené cibule, vína a balsamika je skvělá. Tuto sladce navinulou kombinaci doplňuje tymián. Marmeláda je skvělá k vyzrálým sýrům, či si ji můžete vychutnat třeba na nějakém dobrém vegeburgeru.

Ve větším hrnci rozpustíme máslo s olejem. Do hrnce vsypeme cibuli a snížíme plamen. Na mírném plameni asi pět minut necháme cibuli obalit máslem, poté zasypeme cukrem, solí, pepřem a tymiánem. Snížíme plamen na úplné minimum. Průběžně mícháme a takto cibuli dusíme, dokud veškerá šťáva nezmizí a nezkaramelizuje - trvá to cca 45 minut. Přilijeme víno a balsamiko. Promícháme a necháme vařit dalších 30 minut. Horkou marmeládou naplníme sterilizované sklenice a necháme vychladnout. Pokud bychom chtěli marmeládu dále skladovat, je nutné ještě sterilizovat varem. Takto připravená marmeláda bez sterilizace vydrží v lednici dva týdny. Pokud ji ovšem nesníte dříve.

2015-06-02 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 2 větší sklenky marmelády.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostgrilování
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI