Pasta z česnekových výhonků zpět

Ingredience:
česnekové výhonky150 gsůl1 lžičkaolivový olej3 - 4 lžíce
česnekové výhonky 150 g, sůl 1 lžička, olivový olej 3 - 4 lžíce

Příprava

Ráda poznávám nové věci a to platí i ve vaření. Pro někoho to je možná známá věc, ale já se s nimi setkala vlastně prvně v životě. Jedná se o česnekové výhonky. Česnekové výhonky jsou totiž vlastně nevyzrálým květenstvím česneku paličáku, které se odlamuje před vykvetením. Výhonky obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Výborné jsou čerstvé do salátů, pomazánek či různých past. Skvělé jsou k zapékání, ve smetanové omáčce, do guláše, dušené, nakládané. Já zvolila tu nejjednodušší podobu, a to pasty.

Česnekové výhonky omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do vyšší nádoby, přidáme sůl a postupně přidáváme olivový olej a vše mixujeme mixérem do hladké pasty. Dáme do nádoby s víčkem. Uzavřeme a uchováváme v lednici.

2017-06-15 Ostatní

Poznámka

Z uvedeného množství vyrobíte pastu do skleničky o obsahu 150 ml.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI