Pesto z medvědího česneku

zpět
Pesto z medvědího česneku
Ingredience:
medvědí česnek120 gsůl15 gkvalitní rostlinný olej100 ml
piniové oříšky dle chuti
medvědí česnek 120 g, sůl 15 g, kvalitní rostlinný olej 100 ml, piniové oříšky dle chuti

Příprava

Neúprosně se nám blíží duben a s ním i sklizeň MEDVĚDÍHO ČESNEKU. Hurá! Už jen najít to pravé místečko v lese. No je to trochu pátrací akce, ale snad budete mít štěstí. Jen prosím pozor, nezaměňujte za listy konvalinek! 
Nať medvědího česneku se sbírá na počátku květu, tj. v dubnu - květnu, a cibule v srpnu - září. Účinné látky v medvědím česneku regulují činnost žaludku, podporují trávení, urychlují hojení ran a vředů, uklidňují křeče hladkého svalstva a ničí střevní parazity. Dále se doporučuje pro snížení krevního tlaku, proti chřipkám, ateroskleróze a astmatu. 

Lístky medvědího česneku omyjeme a natrháme na kousky. Ponorným mixérem je v misce rozmixujeme, poté přidáme sůl, olej, oříšky a zamícháme. Dáme do skleničky a uzavřeme. Uchováváme v lednici. Je to opravdu jednoduché, rychlé a výborné! 
Pesto má mnohostranné použití - na maso, těstoviny, špenát, závitky, do polévek, pomazánek, dipů nebo salátů. Výborné je také medvědí máslo!

2016-04-04 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI