Pesto z medvědího česneku zpět

Ingredience:
lístky medvědího česneku120 gparmezán120 gpiniové oříšky (lze nahradit kešu)60 g
panenský olivový olej240 gbílý vinný ocet (nemusí být)5 gsůl dle chuti
lístky medvědího česneku 120 g, parmezán 120 g, piniové oříšky (lze nahradit kešu) 60 g, panenský olivový olej 240 g, bílý vinný ocet (nemusí být) 5 g, sůl dle chuti

Příprava

Dneska jsem se vydala pročistit si hlavu na farmářskej trh na Náplavku. Bylo nádherně, taky mraky lidí, ale já tam pokoupila naprostý skvosty. Dva svazky medvědího česnek, moravský frgále, čerstvý těstoviny, psovi dva buřty a překrásný mističky od Lucie z Čajové Bytosti

Přijdu domů, dám psovi buřta a šup do zástěry, na božský Pesto z medvědího česneku.

Piniový oříšky orestujeme nasucho na pánvi a necháme je úplně vychladnout.

Parmezán nastrouháme najemno a jdeme na to. Do mixéru dáme lístky medvědího česneku, zalijeme je olivovým olejem a důkladně promixujeme. Pak přidáme piniový oříšky, znovu mixneme, a nakonec přisypeme parmezán, sůl a kapku vinnýho octa. Závěrečně krátce promixujeme a pesto je připravený kekonzumaci. Můžete ho smíchat s těstovinama, přidat do polívek, salátů nebo natřít na rozpečenej toust.

Pokud ho chcete skladovat, naplňte jim čistou sklenici, kterou uzavřete, obalte alobalem, aby pesto neoxidovalo a uchovávejte v lednici.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-04-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI