Pikantní okurková čalamáda

zpět
Pikantní okurková čalamáda
Ingredience:
střední salátové okurky6 ksstředně velké cibule6 ksčesnek4 stroužky
sůl2 lžíce
Nálev:
ocet600 mlcukr2 hrnky (200ml)pepř1 lžička
kari koření1 lžičkapálivá paprika, nebo chilli1 lžičkapokrájený kopr1 lžíce
střední salátové okurky 6 ks, středně velké cibule 6 ks, česnek 4 stroužky, sůl 2 lžíce, ocet 600 ml, cukr 2 hrnky (200ml), pepř 1 lžička, kari koření 1 lžička, pálivá paprika, nebo chilli 1 lžička, pokrájený kopr 1 lžíce

Příprava

Léto nám přináší úrodu ze zahrádek, z které máme radost, ale přichází i doba, kdy máme mnoho třeba okurek a už nevíme co s nimi. Proto mám pro vás tip na skvělou pikantní čalamádu, díky které spotřebujete přebytek okurek a kterou oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!

Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil, a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.

VENDY TIP! Do čalamády se může přidat i mrkev, nebo pokrájené kápie pro hezčí mozaiku čalamády.

2017-07-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI