Pohankové preclíky s rozmarýnem zpět

Ingredience:
pohaková mouka100 gcelozrnná mouka100 gmáslo50 g
mléko trochusůl špetkarozmarýn dle chuti
pohaková mouka 100 g, celozrnná mouka 100 g, máslo 50 g, mléko trochu, sůl špetka, rozmarýn dle chuti

Příprava

Taky Vás rodiče vždycky zásobují jídlem pokaždé, když k nim přijdete na návštěvu? Mě ano. Někdo dostává buchty nebo řízky a já jsem dostala jsem pohankovou mouku. Děkuji mami. Tak jsem přemýšlela, co bych z ní mohla vytvořit a napadly mě tyhle krásné a křupavé preclíčky.

Na ozdobu jsem zvolila rozmarýn, ale fantazii se meze nekladou a posypat si je můžete čím chcete.

Mouku zpracujeme s máslem, solí a trochou mléka. Uválíme tenké válečky a vytvarujeme preclíky. Potřeme je žloutkem, posypeme rozmarýnem a upečeme dorůžova. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 200 stupních cca 15 minut.

2014-10-29 Ostatní

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI