Polosušená (pečená) rajčata se dvěma druhy česneku zpět

Ingredience:
rajčt (kombinace kulatých se cherry rajčaty)1 kgčesnek10 stroužkůmedvědí česnek hrst
bazalka hrstsůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Dále budete potřebovat:
pečící papír 2 střední uzavíratelné skleničky na hotová rajčata
rajčt (kombinace kulatých se cherry rajčaty) 1 kg, česnek 10 stroužků, medvědí česnek hrst, bazalka hrst, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, pečící papír , 2 střední uzavíratelné skleničky na hotová rajčata

Příprava

Tento recept je opravdu nenáročný. Navíc oproti kupovaným sušeným, polosušeným či nakládaným rajčatům za něj dáte jen zlomek jejich ceny. Nejlépe poslouží rajčátka ze zahrádky. Pokud ovšem touto domácí plodinou nedisponujete, využijte rajčata kupovaná. Při pečení se chuť vytáhne a zvýrazní. Naopak dále přidávaný česnek ztratí svoji ostrost a jeho sladká chuť skvěle doplňuje chuť rajčat.

Postup:

  1. Velká rajčata rozkrojte na půlky či čtvrtky. Cherry rajčata nechte vcelku.
  2. Rajčata pokládejte na plech s pečícím papírem. Každý kousek pak pečlivě osolte, jemně opepřete a zasypte na hrubo nasekanou bazalkou a medvědím česnekem. Stroužky česneku nakrájejte na proužky či kolečka a přidejte k rajčatům. Nakonec zakápněte olivovým olejem.
  3. V troubě rozpálené na 180°C sušte 30 minut. Poté snižte teplotu na 140° a pečte opět 30 minut. V další fázi sušte na 95°C 60 minut.
  4. Hotová rajčata nechte zchladnout. Následně rajčata i česnek vkládejte do sklenic. Naplněnou nádobu zalijte olivovým olejem a skladujte v lednici.

Inspirací mi byl recept z Prima Fresh.

2015-09-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI