Rajčata v pikantním nálevu zpět

Ingredience:
cherry rajčata250 - 300 gchilli papričky1 - 2 ks
Nálev do 1/2 litrové sklenice:
pomerančová šťáva300 mlocet100 mlsnítka rozmarýnu5 cm
skořice3 cmnové koření5 kuličekpepř5 kuliček
cherry rajčata 250 - 300 g, chilli papričky 1 - 2 ks, pomerančová šťáva 300 ml, ocet 100 ml, snítka rozmarýnu 5 cm, skořice 3 cm, nové koření 5 kuliček, pepř 5 kuliček

Příprava

Už přemýšlíte, čím obohatit studené mísy a jednohubky během vánočních svátků? Vyzkoušejte macerovaná rajčátka.

Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5minut. Poté necháme vychladit.
Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se tam vejde. Zbytek uložíme do lednice.
Odměřená rajčata opláchneme, jehlou hodně propícháme a dáme do čisté sklenice.
Zalijeme chladným nálevem, ve kterém jsme ponechali všechno koření, sklenici uzavřeme šroubovacím uzávěrem a necháme macerovat 4-8týdnů v lednici.
Poté použijeme na obložení různých masových a sýrových mís, hodí se i na jednohubky.

Rajčata jsem dávala do nálevu před 6týdny a nyní byly nálevem krásně nasáknuté a chutné. Budu nakládat znova a nechám je macerovat až do vánočních svátků.

2016-11-07 Ostatní

Poznámka

R

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI