Rožky zpět

Ingredience:
múka500 gvlažné mlieko150 mlvlažná voda150 ml
olej50 mlsušené droždie1 plochá lyžicasoľ1/2 lyžice
kryštálový cukor1/2 lyžičky
múka 500 g, vlažné mlieko 150 ml, vlažná voda 150 ml, olej 50 ml, sušené droždie 1 plochá lyžica, soľ 1/2 lyžice, kryštálový cukor 1/2 lyžičky

Příprava

Není nic chutnějšího než domácí pečivo! Zkuste tento recept a připravte si vynikající domácí rohlíky a nebude již chtít jiné.

Cesto rozdělíme na rovnako veľké kusy....

Zo surovín spracujeme elastické cesto a necháme ho asi hodinu nakysnúť.

Potom cesto rozdelíme na rovnako veľké kusy. Urobíme z nich guľky, ktoré necháme 15 minút kysnúť. Potom každú guľku rozvaľkáme na dĺžku a zrolujeme do tvaru rožka.

Rúru si vyhrejeme na 220st.

Rožky uložíme na múkou poprášený plech, potrieme ich vajíčkom rozšľahaným s troškou vody a pečieme ich 12-15 minút, dohneda.

2013-12-12 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI