Rybízová marmeláda s příchutí hřebíčku a skořice zpět

Ingredience:
vylisovaná šťáva z červeného rybízu500 mlkrystalový cukr450 mlvoda100 ml
hřebíček10 kscelá skořice o délce cca 7 cm1 ks
vylisovaná šťáva z červeného rybízu 500 ml, krystalový cukr 450 ml, voda 100 ml, hřebíček 10 ks, celá skořice o délce cca 7 cm 1 ks

Příprava

U nás je červenec vždy ve znamení zavařování a v první řadě je to naše oblíbená rybízová marmeláda.

Máme ji rádi nejen na slepovaném lineckém, ale je dobrá i do různých masových rolád, nebo do šťávy pod maso.

Hřebíčky mírně nadrtíme, skořici nalámeme na menší kousky a v kastrůlku ve 100 ml vody povaříme zhruba 8 minut.

Poté přecedíme a prudkým varem zredukujeme na polovinu. 

Rybíz opláchneme, neobíráme, ale i se střapcem nameleme na odšťavňovacím mlýnku.

Do širšího hrnce nejlépe nerezového s nepřilnavým dnem nalijeme vylisovanou šťávu, přidáme hřebíčkovou esenci a uvedeme k varu. 

Po 5ti minutách přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme 4 minuty. Na zkoušku, zdali marmeláda začíná rosolovatět, můžeme kápnout na talířek lžičku marmelády. Jestli při stékání tuhne, máme hotovo. Ihned pomocí trychtýře ještě horkou naléváme do čistých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a necháme vystydnout. 

Podle kyselosti rybízu můžeme poměr cukru upravit na 1:1.

2017-07-11 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI