Semínkovo-ořechový chlebíček bez mouky zpět

Ingredience (23x13cm):
lískové ořechy100 gmandle100 gsezamová semínka100 g
lněná semínka100 gslunečnicová semínka100 gdýňová semínka100 g
vejce3 ksolivový olej4 lžícesůl (himalájská)1/2 lžičky
lískové ořechy 100 g, mandle 100 g, sezamová semínka 100 g, lněná semínka 100 g, slunečnicová semínka 100 g, dýňová semínka 100 g, vejce 3 ks, olivový olej 4 lžíce, sůl (himalájská) 1/2 lžičky

Příprava

Na tento recept jsem se chystala už dlouho. Snažila jsem se vymyslet náhradu za klasické pečivo a konečně se mi to podařilo. Výsledkem je dokonalý a zdravý chlebík plný oříšků a semínek. Je velice sytý, a proto vám postačí jen kousek. Navíc vám chleba neztvrdne ani nezplesniví, takže si ho můžete vychutnávat mnohem déle. Jste zvědaví na postup? Tak jdeme na to!

Všechny suroviny smícháme ve velké míse a hotovou směs vyklopíme do formy. Pomocí lžíce nebo stěrky těsto uhladíme. Chléb pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Po upečení chleba necháme úplně vychladnout a až poté ho krájíme. Chleba doporučuji uchovávat v chladu (nejlépe v lednici) v uzavíratelné nádobě. Takto vám vydrží až týden.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-03-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI