Smažené patronky z bramborové kaše zpět

Ingredience:
instantní bramborová kaše (cca 100 g)1 balenímléko200 mlhorká voda200 ml
vejce1 kssušená bazalka1 lžícesušený česnek2 lžičky
sůl špetkaolej na smažení
instantní bramborová kaše (cca 100 g) 1 balení, mléko 200 ml, horká voda 200 ml, vejce 1 ks, sušená bazalka 1 lžíce, sušený česnek 2 lžičky, sůl špetka, olej na smažení

Příprava

Smažené patronky podáváme ke smetanovým polévkám. Skvěle se však hodí také k jídlům, ke kterým se podávají krokety.

Bramborovou směs promícháme se všemi surovinami tak, aby vzniklo husté těsto. V případě potřeby těsto ještě doředíme mlékem nebo vodou. Z těsta mírně navlhčenýma rukama vyvarujeme válečky -"patronky" (asi 1,5 x 3 cm) a ihned vkládáme do středně rozpáleného oleje. 

Smažíme tak, aby patronky byly alespoň do poloviny ponořené v oleji. Podáváme ke smetanovým polévkám, ale i všude tam, kde se hodí jako příloha klasické krokety.

Poznámka:
Samozřejmě, že můžeme použít domácí bramborovou kaši, ale já nedávno omylem koupila místo bramborové směsi na knedlíky instantní bramborovou kaši, tak jsem jí vymyslela toto využití.

2013-12-17 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI