Špaldová focaccia zpět

Ingredience:
špaldová mouka750 gsůl1 lžičkasušené droždí1 balíček
vlažná voda500 mlolivový olej4 lžícecukr špetka
zelené olivycca 80 gčerné olivycca 80 gsušená rajčata naložená v olivovém olejicca 80 g
čerstvý rozmarýn dle chuti
špaldová mouka 750 g, sůl 1 lžička, sušené droždí 1 balíček, vlažná voda 500 ml, olivový olej 4 lžíce, cukr špetka, zelené olivy cca 80 g, černé olivy cca 80 g, sušená rajčata naložená v olivovém oleji cca 80 g, čerstvý rozmarýn dle chuti

Příprava

Zdravé domácí pečivo ze špaldové mouky s kousky oblíbených oliv, sušených rajčat a voňavého rozmarýnu. Kdo by odolal, já tedy ne!

Do mísy dáme přesátou špaldovou mouku, promícháme se solí, pak uděláme doprostřed důlek a do něj vsypeme sušené droždí, posypeme špetkou cukru a zalijeme asi 100 ml vlažné vody, necháme asi 5 minut vzejít. Pak do těsta přidáme 4 lžíce panenského olivového oleje, sušený nasekaný rozmarýn a postupně přiléváme vodu a propracováváme těsto. Necháme ho pod suchou utěrkou asi půl hodiny kynout na teplém místě. Těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 6 bochánků, do kterých vpracujeme olivy a nakrájená sušená rajčata, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout, pak bochánky lehce rozválíme na tloušťku asi 2 cm a přendáme na pečící papír na plech. Potřeme olivovým olejem a necháme ještě 10 minut. Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

2016-01-18 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI