Třešňový džem

zpět
Třešňový džem
Ingredience:
třešně1 kgcukr krystal600 gkyselina citronová1 lžička
Pektogel á 40g1,5 balíčkuskořice3/4 ksmletý zázvor1/2 lžičky
muškátový oříšek1/4 lžičkydrcený hřebíček špetka
třešně 1 kg, cukr krystal 600 g, kyselina citronová 1 lžička, Pektogel á 40g 1,5 balíčku, skořice 3/4 ks, mletý zázvor 1/2 lžičky, muškátový oříšek 1/4 lžičky, drcený hřebíček špetka

Příprava

U nás se teď dělají zásoby na zimu. Trošku jako křeček (smích).

Vypeckované třešně rozmixujeme a některé jen pokrájíme. Dáme do hrnce a za stálého míchání provaříme asi 1 minutu, přidáme 500g cukru a přivedeme k varu.

Poté přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Pektogelem, přidáme i kyselinu citronovou a přivedeme zase k varu. Potom ještě vaříme 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic.

2016-06-22 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI