Vločkový pivný chlieb zpět

Ingredience:
piva330 gvločiek (použila som mix ražných a ovsených)200 gsušeného droždia10 g
vody300 gaktivovaného ražného kvásku75 gšpaldovej hladkej múky300 g
ražnej chebovej múky200 gsoli1 lyžička
piva 330 g, vločiek (použila som mix ražných a ovsených) 200 g, sušeného droždia 10 g, vody 300 g, aktivovaného ražného kvásku 75 g, špaldovej hladkej múky 300 g, ražnej chebovej múky 200 g, soli 1 lyžička

Příprava

Tento chlebík som piekla už dávnejšie, no až teraz mi vyšiel čas spísať recept. Recept je z mojej obľúbenej knihy Chléb (B. Armbrust). Vločkový pivný chlieb je zčasti kváskový, zarábaný pivom a neskutočne mäkký aj niekoľko dní po upečení. Tak hor sa do pečenia!

Pivo zohrejeme a zalejeme ním vločky, prikryjeme a necháme bobtnať 2 hodiny až pokým sa celé pivo nevsiakne.
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode a zmiešame s kváskom. V druhej miske zmiešame obe múky so soľou. Suchú zmes pridáme k rozmiešanému droždiu a dobre premiesime. Napokon pridáme nasiaknuté vločky.
Cesto je dosť lepkavé, takže je lepšie ho miešať vareškou. 
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu. Po vykysnutí, ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, vytvarujeme bochník a vložíme do múkou vysypanej ošatky. Prikryjeme a opäť necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Chlieb vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220 stupňov (rúru vyhrejeme na 240 stupňov s plechom na spodku, po vložení plechu s chlebom teplotu stiahneme na 220 stupňov, na spodný plech vylejeme hrnček studenej vody a rýchlo zavrieme). Pečieme cca 40 - 50 minút.
2015-10-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI