Bramboračka

zpět
Bramboračka
Ingredience:
voda1 lrané brambory2 - 3 ksčerstvé nebo sušené houby hrst
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřebysádlo nebo máslo2 lžícehladká mouka2 lžíce
česnek1 stroužekčerný pepř špetkamajoránka dle chuti
petrželka dle chutisůl dle chuti
voda 1 l, rané brambory 2 - 3 ks, čerstvé nebo sušené houby hrst, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřeby, sádlo nebo máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, česnek 1 stroužek, černý pepř špetka, majoránka dle chuti, petrželka dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Bramboračka, jedinečný staročeský recept. U nás mě jej naučila moje maminka. Mou maminku zase její maminka…. Takže je to po generace předávaný recept, i já zanedlouho naučím mou malou Vendulku vařit poctivou českou bramboračku. Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.

Ze sádla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou. Potom přidáme čerstvé, mražené nebo sušené houby (sušené musí být předem namočené ve vodě) a vaříme asi 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř a majoránku a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme je dalších 10-15 minut, dokud nezměknou. Podáváme s petrželkou nebo majoránkou.

VENDY TIP!

Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.

2015-11-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI