Bramboračka

zpět
Bramboračka
Ingredience:
sádlo (nebo máslo)2 lžícehladká mouka2 lžícečerstvé nebo sušené houby hrst
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) dle potřebyrané brambory2 - 3 ksčesnek1 stroužek
černý pepř dle chutimajoránka dle chutičerstvá petrželka nebo libeček dle chuti
sůl dle chuti
sádlo (nebo máslo) 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, čerstvé nebo sušené houby hrst, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) dle potřeby, rané brambory 2 - 3 ks, česnek 1 stroužek, černý pepř dle chuti, majoránka dle chuti, čerstvá petrželka nebo libeček dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Polévky jsou u nás doma velmi oblíbené, manžel i děti je milují. Tentokrát jsme měli k večeři bramboračku s chlebíkem. Tak třeba tip pro vás, na výbornou rychlou večeři, která nejen zasytí, ale i zahřeje.

Ze sádla a mouky připravíme jíškku, kterou zallijeme vodou. Poté přidáme houby čerstvé, mražené, nebo sušené, ale musí být předem namočené ve vodě. Poté vaříme asi 5 minut a mezitím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme. Pak přidáme k houbám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř, majoránku, pokud máme čerstvý pokrájený libeček a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud nezměknou. Bramboračku na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou, majoránkou a nebo libečkem. 

VENDY TIP! POkud máte možnost, poižijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte ten rozdíl. Já jsem tentokrát přidala čerstvý libeček ze zahrádky.

 

2017-05-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI