Brokolicová polévka zpět

Ingredience:
brokolice1 kscibule1 ksčesnek3 stroužky
rostlinný olej trochuzeleninový vývar750 mlsůl dle chuti
pepř špetkačervená čočka3 lžícepohanka lámanka3 lžíce
K podávání:
krutony chleba (bezlepkáři volí bezlepkové pečivo) opražená dýňová semena řeřicha
brokolice 1 ks, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, rostlinný olej trochu, zeleninový vývar 750 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, červená čočka 3 lžíce, pohanka lámanka 3 lžíce, krutony chleba (bezlepkáři volí bezlepkové pečivo) , opražená dýňová semena , řeřicha

Příprava

Brokolice je velice ceněná zelenina mezi veganskými strávníky kvůli vysokému obsahu vitamínu C, D, vápníku, železa, hořčíku nebo selenu. Mně osobně brokolice příliš nechutná. Nebo spíš jsem se ji před několika lety přejedla a od té doby ji nemusím. To mi takhle bylo 16 a chodila jsem do fitka a moje stravování se točilo kolem rýže, kuřecího masa a brokolice zapečené se sýrem.

Ale i tak brokolici dávám dnes šance a občas ji zařazuji do jídelníčku. Nejčastěji jen tak napařenou jako přílohu k jídlu nebo nastrouhanou do karbanátků.
Dnes jsem v lednici našla již ovadající brokolici, která si žádala okamžité spotřebování a proto jsem se rozhodla, že si uvařím polévku. A když polévku, tak plnohodnotnou, tak aby obsahovala kvalitní bílkoviny, sacharidy i zdravé tuky. A jak jsem dopadla? Posuďte sami...
 
Na oleji osmahněte cibulku a česnek, poté přidejte omytou a na kousky pokrájenou brokolici a krátce opečte. Poté zalijte zeleninovým vývarem, přidejte čočku a lámanku a vařte do změknutí. Jakmile je brokolice měkká a pohanka uvařená, polévku rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s opečenými krutony pečiva, posypané praženými dýňovými semeny a řeřichou.

Dobrou chuť!

Moje hodnocení: Polévka je krásně krémová i bez zjemňování rostlinnou smetanou. Pohanka, čočka a dýňová semínka ji dodávají říz. Myslím, že jsem tuto brokolicovou polévku nevařila naposledy.
2015-05-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI